fredag 4 november 2016

Öresunds plattor mm

I söndags 30/11 åkte jag med fiskebröderna William, Ludde och Calle ner i förväg till Helsingborg där vi skulle delta i helsingborgbåtarnas ungdomsläger. Efter att ha käkat en grymt god buffé så kom vi snabbt i säng för att på morgonen där på möta upp Rasmus och övriga lägerdeltagare vid båtarna.
 Vi kommer snabbt ut på sundet och tiden det tog över till disken användes självklart till lite tackel knytning.
Tacklet som jag använde mej av.
Fisket var till en början riktigt segt och bara någon enstaka spätta kom upp på båten, det var knappt ens sandskäddor att få.
Först efter halva turen så började de nappa lite smått och spättorna började slå i durken allt tätare och i slutet var fisket riktigt bra men när masken tog slut var det inte mycket att göra än att ge upp de fisket och gå för lite sill som avslutning istället.

De största spättorna på båten var på 1250g (mins ej namn på fångstmannen) respektive 1150g som togs av den rutinerade öresundsfiskren Jonathan Alm. Har tyvärr inga bilder på dessa två fina exemplar.
Spättor från turen.
en hyfsad fisk på ca 800g.

Pb spätta för mej 890g.
Mitt mål va 1kg+ men de får bli nästa år ;)
Rasmus med en av de vackra spättorna från turen.

Några spättor som skulle bli till middag dagen därpå. 
Dag 2 började med driftfiske på lappen i hopp om slätvar och piggvar på våra sillstrimle agnade tackel. Efter 5 drifter med bara några få sandisar som resultat så bröt vi de fisket för att gå tillbaka till svenska sidan i hopp om lite hyfsade torskar bland sillen. Rapporter om bl.a. två fiskar på 10kg+ och flera fiskar mellan 4 och 8kg gjorde att man taggade till lite.

När vi började fiska dröjde det inte länge innan de första torskarna låg på däck, och det kom upp ett helt gäng på båten men inga stora. Största fiskarna låg på lite drygt 4kg.
Kompisen Calle med en hyfsad torsk på knappa 4kg.

Sista dagen va de tyvärr alldeles för blåsigt för fiske så vi åkte till Nielsens sportfiske för att kolla på lite fiske prylar, som ni vet blir det sällan att man går in i en fiskebutik och bara kollar.
Jag själv nöjde jag mej med tre av Niklas (Ägare av butiken och helsingborgsbåtarna) Stekheta, egentillverkade plattispirkar, ett gäng bommar till lättare fiske och lite beten som är tänkt att brukas vid framtida försök efter havsabborre. Rasmus slog på stort och köpte åtta kilo pirk i alla möjliga vikter.

Jag vill avsluta detta inlägg med ett stort tack till Nicklas som fixar detta fantastiska läger så otroligt billigt som det är och kan varmt rekommendera hans turbåtar till alla. Både Niklas och Thomas är grymt trevliga och skickliga skeppare som vet vad de sysslar med.
Tackar även Hans Lindqwist och Arvid Von Skagen för bra ledarskap under lägret.

//Simon Team LFM



2 kommentarer:

  1. Sjukt kul att ses som vanligt Simon ;) Kul rapport!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja absolut får bli mer fisken ihop i fortsättningen tycker jag😉

      Radera