tisdag 6 september 2016

Karp, Sutare och senaste tidens fiske

Sedan i Somras har jag lite halvt försökt fånga en bättre karp men endast fått vara med när polare landat större karp. Detta resulterade i en karpfrossa och ett mål att ta en vettig karp uppe i Lysekil. planer smiddes, beten införskaffades och inte långt efter jag var tillbaka i Lysekil kunde jag få till mitt första pass.
Förhoppningarna på topp, bra vind. träffar även Jörgen Forsen som suttit vid sjön 2dygn och fångat 3st karpar. Får ut spöna och kvällen lägger sig.
vid halv 1 kanske drar det iväg på ena spöet, kan det vara sant?!
Ja det är så väl och en dramatisk fajt inleds. fisken går fast men efter man hoppat i båten och fått loss, fajtat ,lyst och håvat är den slutligen landad.(en bedrift att göra allt det själv med två armar om man inte har pannlampa ska jag säga er ;))
pb karp på fina 11,5./90cm retsamt nära reg dock (12kg).

trivsamt och fiska karp, grilla och bara njuta av omgivningen medans man väntar.

stirra på stilla spön är nåt man får testa på under karpfisket, ovan story är från min första karpnatt vid det vattnet efter det har jag hunnit med två till vilka jag blankat så enkelt är det inte alltid :/


Den väger in på fina 11,5kg/90cm fjällis. PB med hästlängder och en fisk jag är riktigt nöjd med. Enda som blev kasst var fotona tyvärr.

Sen har lokala pölar i lysekil fått ett försök efter sutare och visst nappar det ;) ett tiotal sutare med topp på 1,68kg har det blivit vilket skamligt nog även är pb. Sutarna ur det vattnet är rejält slanka nu oxå så kanske en 2+ i vår iallafal? :)
pb 1,68kg lång firre.

en annan på 1,25kg som speglar sutarnas kondition ;)

vart endel bifångst mört många kring 3-4hg. denna e mindre men ack så mycket fetare. tjockaste mörten jag sett och fångat :)


Utöver insjöfisket har även blivit endel kustfiske, fisk finns men inget fantastiskt att rapportera.
gylta på en sådär 8hg. grymt stark var denna även för att va gylta ;)

Simon i sin naturliga miljö och dräper makrill ;)

Söt liten blågylta.

Blågylta strax över 4hg, vacker firre.


//Rasmus Team LFM

1 kommentar:

  1. Det var en kul rapport och imponerande karp! Bra fiskat och skrivet!

    SvaraRadera