söndag 16 juli 2017

Brunsnultra och feta kustöringar

Under onsdagen förra veckan så åkte jag ut för en dags fiske i vattnet runt måseskär tillsammans med Rickard Larsson och Pelle Hjelm. Vid 07.00 på morgonen mötte jag upp Pelle och Rickard nere vid Bryggan där Rickards båt låg välutrustad och redo för fiske.
Fisket började på dryga 40m djup där vi efter en kvarts fiske blev invaderade av pigghajar som bara ställde till de och förstörde våra tackel. Vi bestämde oss snabbt för att flytta och istället åka in närmare måseskär i hopp om någon fin knot på sandbottnarna. Våra tackel han precis landa botten innan det förta nappen kom, det var dock inga knötter som nappade utan fjärsingar. I MÄNGDER! Vi försökte i någon timma innan vi gav upp och blev trötta på alla fjärsingar. Vidare utåt mot fläskberget, här möttes vi av en blandad kompott. Vi fick Långa, Glysa, Sej, Pigghaj, Makrill, Knot och den MYCKET fantastiska arten stensnultra. 
Rickard med fin knot på strax under
4hg.
Vi nötte på men utan något speciellt stort eller kul över relingen så vi åkte vidare mot nästa stopp.
Vid första släppet kommer det lite napp nästan direkt och snabbvevandet för att få upp den förmodade glysadubblén. Mycket riktigt sitter det en väl sprängd glysa med ögon stora som ballonger på upphängarkroken med fisken på släpet var något annat, "EN BRUNSNULTRA" skriker jag överlyckligt när jag ser vad det är. Inne i båten så blev det en riktig "photosession" med den lilla fisken och turen gick direkt från att vara sådär till super lyckad. Ett försök till vägning skedde i båten under guppiga förhållanden där vi tyckte vågen visade mellan 280-300g. Den lades i kylboxen för en bättre vägning senare iland. Fisketuren fortsatte och vi begav oss mot vraken som var helt soprena, endast några småsejar upp till 5hg. Vi avslutade på samma plats som vi startat men pigghajarna var kvar och vi begav oss efter en stunds fiske in mot Lysekil igen.
Mätning och vägning av brunsnultran visade att den var 28cm och 310 gram tung vilket är endast 10 gram under gällande svenskt rekord. 

snyggare än såhär kan man allt bli
men mycket mer glad är inte varje dag man är. 

Det blev även ett gäng fina öringar under början av förra veckan.
50+ och i god kondition.

två fina kvällsöringar som åkte med hem
för rökning.


2 kommentarer: