onsdag 31 maj 2017

Paternoster cup

Under helgen som var så har vi i Team LFM för första gången deltagit i den mycket trevliga havsfisketävlingen paternoster cup.
I vårat lag hade vi också fiske/arbetskamraten Björn Hallqvist som hanterade båten som en gud och la oss perfekt på alla vrak och bergstoppar under tävlingen.
För att vi skulle vara lite förberedda så utnyttjade vi fredagen till träningsfiske inför lördagen och söndagens tävling.
På väg ut på ett platt hav för träningsfiske.
( ursäkta för den snea horisonten :P )

Mitt första reg på bleka, 4,3kg tagen på vrak.
Den skulle man vilja ha under tävlingen. 

Rasmus smackar till med ett oväntat reg på
skäggtorsk! 280g
Efter flera timmar på havet med halvbra fiske så ger vi oss av in mot Mollösund för att käka, snacka lite med andra fiskare och samla krafterna inför tävlingen. 
Jag och Rasmus sover som gudar i bagaget på pappas volvo
som för tillfället får agera hotell då man som student har det sådär med ekonomin :P 
Lördag morgon var det att gå upp tidigt för att ta sej till skepparmötet innan starten skulle gå av.
På väg ut ur hamnen för att köra ut på det något skumpiga
 och mycket dimmiga havet där fiskarna väntar.
Första fiskarna för dagen blev ett gäng småsejar, några få miniblekor och ett par torskar upp till 3,5kg på vrak. Inga speciellt bra tävlingsfiskar. Under sista driften ppå samma vrak så skrokar rasmus i ytterligare en liten sej som i ytan visar sej vara något annat, en..... Skäggtorsk till och på Blekajigg!!?!?
Denna individ var betydligt mycket större än den första och
 vägde in på mycket fina 480g.
Skäggtorsken ger dock inga poäng i tävlingen så vi bestämmer oss för att åka och meta lite små arter  istället.
Vi kan efter dagen konstatera att vi har några fina fiskar att väga in bl.a vitling på 445g tagen av Björn, makrill 520g landad av Rasmus och en godkänd skrubba på 425 tagen av mej.
Efter dag ett ligger vi på en 9:e plats av 40 team och då vårat mål var topp 10 så gällde de nu bara att hålla sej kvar där uppe.
En hink med blandade arter som ska vägas in.
Underlördagen var det en mycket trevlig middag som de flesta deltog på. Det snackades fiske, fiske och ännu mer fiske runt borden. Efter middagen var det läggdags så man skulle orka med söndagens fiske utan att tappa koncentrationen.
Söndag morgon väljer vi att ta oss tiden att åka ut på vraken igen för att bättre på storleken på blekan och gråsejen, efter några drifter över vraket så lyckades jag landa en klart godkänd sej på 5,4 kg och Rasmus pressade snart därefter upp en fin bleka på 3,6 kg. Gött nu drar vi in och prover på berggylta och sedan mer mete i hopp om att öka vikten på knot, sandskädda, rötsimpa och blågylta.
Rasmus fina bleka på 3,6 kg, nytt pb.

Efter ett par stopp på olika platser så sitter den, en berggylta på drygt 900g, en bra fisk på tävling.
Vi gick ut på djupare bergstoppar i hopp om större blågylta men det gick inget vidare, en landad men vikter var inte bättre än den vi redan har. Vi avslutade utanför Måseskär där vi får mängder med knot och sandskädda, inga bjässar men björn lyckas höja sandskäddan till dryga 200g och knoten till 415g. När tiden är slut åker vi mot land i hopp om att våran prestation leder till att vi lyckats hålla oss kvar i topp 10. Efter invägningen avnjöts en smarrig räkmacka i väntan på resultat och pris utdelning.
När det var dags räknade dom placeringarna fån plats 20 upp till 1 och nervositeten var stor, vi klarade vårat mål och är mycket nöjda med våran 8:e plats!!

Slutligen vill vi i Team LFM gratta team Fladen Navia Lowrance till 1:a platsen, team Isola-Lowrance till andra platsen och team Naviguide SIMRAD till  3:e platsen!
Stort tack till alla sponsorer och deltagare i tävlingen.
Sist av allt vill jag tacka killarna i team Isola för tips och positioner inför tävlingen och J.E Lindboms i Lysekil för sponsring av material till tackel mm.

//Simon Team LFM


2 kommentarer: