torsdag 30 mars 2017

Piggvar och våren runt knuten

senaste veckan har det fiskats. Först ut var lite härligt feedermete. Detta soliga pass gav både solbränna brax och Sarv. Vårkänslan är verkligen på plats.
Sarv 5hg, solen och det faktum att det nappar är viktigare än vikten årets första pass iallafall.


I helgen som var var vi i teamet ute på ett vrakfiske med oberon. Lite guppigt väder och stora förhoppningar hjälpte tyvärr inte fisket då all fisk på vraken var som bortblåst. Lyckligtvis blev turen räddad för mig Rasmus som fick avsluta med en mindre kungsfisk på mete vilket även är ny art och gör det till en rolig fångst😊
280g röd firre.

Sist men inte minst har vi även efter rapporter och bättre väder fått ett otroligt sug efter piggvars fiske. Sagt och gjort så prioriterades sömn bort och jag Simon och William begav oss ut på kusten.
Måndagen börjar med endel vadande och frysande utan resultat men efter en stund hittar Simon en var och hoppet tänds igen . Den hugger omgående och en fin firre på 2,71kg vägs in.
glupsk var på 2,71kg.


Vi fiskar på och William lyckas landa en var han med och när vi börjar bli nöjda lyckas Simon spotta en till var. Nu en i lite bättre storlek, även denna hugger omgående och PB för Simon är ett faktum.
Den väger fina 3,34kg.
Mycket fin var till Simon på 3,34kg.


Jag blir utan fisk denna kväll men är inte sen att åka ut dagen därpå och med sällskap av wille testar vi ett nytt område och ganska snart hittar vi var. Den hugger och årets första var för mig är landad , strax under 2kg. Sen inom en kort stund hittar vi 3varar till och alla tar, inga fler att se dock trots ihärdigt vadande. Alla varar vi fick denna dag var på fluga och klass3 vilket gjorde fångsten extra kul.
ca2kg var på fluga.

piggvar 2,8kg även mitt PB :)


Till sist stort tack till Wille för snygga foton.


//Rasmus Team LFM

1 kommentar: