måndag 13 februari 2017

Bottennappet som simmade!

Tidigt under förra veckan bestämde jag och Rasmus att mist en av helgens dagar skulle spenderas på isen i jakt på framför allt gädda.

Mörtstugorna slängdes i redan på onsdagen i en damm där det är överflöde av mört.
På fredagen åkte Rasmus runt och rekade lite isar medans jag skulle ta upp stugorna, efter att ha fått valt ut en trevlig sjö så skulle jag snabbt märka att vi var utan betesfisk.
Så de heta levande mörtarna vi hade tänkt oss fick bli ersatta med döda sillar och några få abborrar som jag lyckades hitta i frysen(tur man har lite reserver).

Det blev en tidig morgon för att kunna passa in första möjliga buss.
Skapligt väder när vi väl kom fram.
Efter att vi tagit oss ner till sjön och fått ut våra spön så dröjde de inte mer än några minuter tills Rasmus fick ett fäll och krokade den första gäddan för dagen.
Han hann inte mer än kroka loss den så kom nästa fäll, även detta på Rasmus spö och upp kom en fisk på kanske drygt ett kilo.
Rasmus med dagens första slemgurka.
Sedan dröjde det nog inte mer än 30-40 min innan nästa fäll kom, denna gång var det mitt spö men när jag kom fram så hade fisken spottat ut agnet och stuckit iväg. typiskt...
Rasmus kollar bort mot de andra spöna och konstaterar att jag fått ännu ett fäll på ett annat spö en liten bit bort. Vi tar oss snabbt dit för att kunna kroka fisken men de enda jag fick upp var ett tackel utan betesfisk, det hade ju varit kul å få känna nått litet ryck men tomt var det. Jaja ut med spöna igen och vänta.
Ca 1 timme senare får Rasmus ytterligare två fiskar med kanske 5 minuters mellanrum. 
Denna gädda var Rasmus 4:e för dagen med
en vikt på drygt tre kilo.
Nu började det nästan kännas lite jobbigt här men ack den som ger sej.
Vi korsade den lilla sjön för att försöka få upp någon betesfisk utanför en liten vass, Något napp men inte mer än så. Jag gjorde då ett hål knappa 4 meter ut från en buske som gick ut i vattnen i hopp om att få någon liten borre till agn. Efter någon minuts fiske så blev det helt stumt, men det var ingen gren från busken för det rörde sej ju... Efter en galet nervös fight med många och långa rusningar utan att ha en aning om hur stor fisken var så visade den sej till sist. Det var verkligen ingen monstergädda men på mormyska med 14krok och 0,18 lina så var det ändå nervöst. Fisken stack sedan iväg igen.
Vi gissade på att den var någonstans runt 4-5kg och någon minut senare fick jag in den till hålet igen och lyckades lyfta upp den, det var en relativt lång fisk men dessvärre var den inte speciellt fet runt magen.
Första för dagen för min del med en vikt på prick
4kg och längd på 88cm.

Utrustningen som bärgade gäddan. 
Fisket fortsatte och vi fick en hög gäddor till och slutade dagen med ett godkänt antal på totalt 11st gäddor och självklart var de C&R på alla. Dagen bjöd inte på några superstora men snittet på gäddorna var nog strax över 2kg iallafall. 
Det finns även några filmer från dagen uppe på våran Facebooksida, för er som vill kolla så heter vi Team LFM där.

Skitfiske på er//Simon Team LFM                                                 
    

1 kommentar: