tisdag 10 maj 2016

Senaste veckans fiske

Senaste veckan har det blivit en hel del fiske. Det faktum att det var långhelg och grymt väder bäddade för mycket med fiske.Onsdag kväll var det dags för piggvar på Orust med goda vänner, även tunga var tanken men dessa uteblev, Fångsten blev piggvar 2,3kg till mig och lite annan småfisk.

fin solnedgång

Piggvar 2,3kg

Sedan var det tänkt att lördag och söndag skulle bli havsfiske men motorproblem satte stopp för det, vi kom nästan ut till vraken i det galet fina vädret och han fiska sådär 20min innan sjöräddningen kom och bogsera oss. Det korta stunden måfåfiske vid bedrev över leran på 70meters djup resulterade i några torskar upp till 4kg vilket gjorde det ännu surare att behöva vända innåt hamn på släp.
torsk 4kg


Istället valde jag och simon att fiska tunga, vår första tilltänkta vik fann vi varsin tunga min behagade att nappa, Simons tunga nappa tyvärr inte. den jag fick vägde in som nytt pb och reg på 590g/39cm.

reg tunga 590g/39cm


På söndagen blev det en tur havsfiske ändå med turbåt då, det var lysekilsfiskeklubbs tävling "sejcupen". Så fokus låg då självklart på just gråsejen. turbåten Oberon styrde ut väst Måsekär mot bergen och vraken. förhoppningarna var på topp då Oberon på morgonen fått fina fiskar. väl på plats stod det gott om fisk på lodet.
Efter en stund fiske insåg vi dock att sejen inte var hungrig alls. bara sporadiska fångster på båten och mest småfisk. så såg hela turen ut. min fångst bestod i några ynkliga mindre sej men grymt väder gjorde turen till en härlig upplevelse. vi observerade även tumlare. Simons storsejar uteblev även dom men några mattorskar och bleka blev det iallafall.
simon med fin bleka

måseskärUtöver detta fiske har även flera pass med kustmete klämts in. Man märker tydligt att det varma vädret fått fisken att vakna här kustnära. säsongens första gyltor har fångats och generellt gott om napp i det soliga vädret.
en av många sjökockar från veckan.

liten blågylta hane

kusttorsk som fick se ovan ytan sådär 30sec.

Simpa modell lite större iaf.
/Rasmus TeamLFM


2 kommentarer:

  1. Go rapport! Blir Väldigt kul att följa! Länkar ;)

    SvaraRadera
  2. Bra blogg som jag garanterat kommer

    SvaraRadera